Byar‎ > ‎

Pythagorion

Pythagorion ligger skyddat i en bukt och staden ligger som i en kurva längs Medelhavet och letar sig uppåt berget. Här är det på sina ställen rejäla uppförsbackar. Om man bor på ett hotell en bit upp mot berget får man underbar utsikt över byn och bukten, men man kommer också bli lite svettig när man ska traska hem efter ett besök på en av de många restauranger som finns i byn.

Vill man bo med vacker utsikt är Astra Village ett enkelt men trevlig lägenhetshotell.

Detta är den klart bästa staden att bo i om man tänker sig att åka runt och besöka andra sevärdheter på ön. Här finns trevliga restauranger längs hamnpromenaden och en shoppinggata med affärer.

Oavsett var man bor i Pythagorion så tar det inte mer än 5 minuter att traska ner till hamnpromenaden. Längst bort på hamnpromenaden finns en liten strand som duger för dig som inte måste ha paradisstränder.

Byn är Pythagoras födelseort och den finns med på Unescos världsarvslista. Självklart finns här en staty av den kända matematikern.

I Pythagorion finns inte mycket till nöjesliv, så det är ingen plats för de som letar efter hålligång hela natten. Byn består också till stor del av många och branta trappor, speciellt många av hotellen ligger i branten upp mot berget.

Restaurangerna i Pythagorion är av lite skiftande kvalitet. Två av de bästa är utan tvekan Remataki och Elia.